torsdag den 5. maj 2011

Tegl tage i Danmark

Tegl har igennem de sidste 100 år været den mest benyttede form for tagdækning her i landet. en af grundene er at vi har store mængder af ler i undergrunden som er hoved ingrediensen i tegltagsten samt at tegl er en forholdsvis billig og let form for tagmateriale. Tegl benyttes ofte hyppigt til mursten og ikke udelukkende til tag som mange tror.
Denne type af tagdækning er stadig den meste brugte i Danmark og vil højst sandsynlig også være det de næste mange år da der endnu ikke er kommet nogle materialer der er på samme højde og kvalitet i forhold til prisen. Men hvorfor er et tegltag så populært herhjemme i Danmark når der er så mange andre rigtig gode alternativer når man skal have lagt nyt tag? Det vil jeg prøve at undersøge lidt nærmere og se om det blot er et tilfælde eller de skyldes mangel på kendskab til andre muligheder som skifertag, betontag eller ståltag eller det virkelige er fordi man får mest for pengene ved at vælge et tegltag.
Netop danske tegl tag er noget der sættes fokus på her på tegl tag og handler mest om dansk æstetik gennem tiderne og hvordan udviklingen har forandret sig over tiden.